Φρέσκα Προϊόντα


Notice: Array to string conversion in /home/agrodiktyo/public_html/components/com_content/models/articles.php on line 127

Notice: Array to string conversion in /home/agrodiktyo/public_html/components/com_content/models/articles.php on line 127
Κρεμμύδια Κρεμμύδια φρέσκα υψηλής ποιότητας. Read more
Πατάτες   Πατάτες φρέσκες υψηλής ποιότητας. Read more
Καρότα Φρέσκα Καρότα υψηλής ποιότητας.  Read more

Μοχθούμε για την εξασφάλιση καλύτερης τροφής για έναν καλύτερο κόσμο μέσα από εξαιρετικές λύσεις ανά καλλιέργεια και είμαστε υπερήφανοι για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους πελάτες μας.

Βοηθώντας τους καλλιεργητές να αντιμετωπίσουν τις παγκόσμιες προκλήσεις Read more...

Elumis 105 OD

Το ELUMIS 105 OD, είναι διασυστηματικό μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση ετήσιων αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων στον αραβόσιτο που μετακινείται ανοδικά και καθοδικά μέσα στο φυτό.

Mesotrione 7,5% β/ο & Nicosulfuron 3% β/ο 

Κατηγορία και τρόπος δράσης

Το ELUMIS 105 OD, είναι διασυστηματικό μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση ετήσιων αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων στον αραβόσιτο που μετακινείται ανοδικά και καθοδικά μέσα στο φυτό. Τα ζιζάνια απορροφούν το ζιζανιοκτόνο από τα φύλλα τους βλαστούς και τις ρίζες και σταματούν την ανάπτυξή τους σύντομα μετά την εφαρμογή.

Το mesotrione παρεμποδίζει τη βιοσύνθεση της πλαστοκινόνης και των καροτινοειδών με δράση στο ένζυμο 4-HPPD. 
To nicosulfuron δρα παρεμποδίζοντας το ένζυμο ALS, συνθετάση του οξειγαλακτικού.

Οδηγίες χρήσης

Τρόπος εφαρμογής

Καθολικός ομοιόμορφος ψεκασμός της επιφάνειας του εδάφουςμε ψεκαστήρα υψηλού όγκου και ψεκαστικό υγρό 30-40 λτ ανά στρέμμαΧρησιμοποιείτε μπεκ τύπου σκούπας με πίεση 1,5-3 bar και απόσταση της ψεκαστικής ράβδου από το έδαφος 40-50 εκΨεκασμός υπό συνεχή ανάδευση

Τρόπος παρασκευής ψεκαστικού υγρού

Ανακινείστε καλά την φιάλη του προϊόντος πριν την ανοίξετε
Γεμίστε το δοχείο ψεκασμού μέχρι τη μέση με νερόκατόπιν προσθέστε την απαιτούμενη ποσότητα του προϊόντος και αναδεύστε καλά καθόσον συμπληρώνετε το ψεκαστικό διάλυμα με το υπόλοιπο νερό

Οδηγίες για την ασφαλή απόσυρση του προϊόντος και της συσκευασίας


Οι φιάλες και τα μπιτόνια ξεπλένονται υπό πίεση ή γίνεται τριπλό ξέπλυμα 
(τα νερά του ξεπλύματος τα ρίχνουμε στο ψεκαστικό υγρόκαι στη συνέχεια αφού καταστραφούν προηγουμένως με τρύπημαγια την διασφάλιση της μη περαιτέρω χρήσηςεναποτίθενται σε σημεία συλλογής,για ανακύκλωση ή ανάκτηση ενέργειας.   

Φάσμα δράσης

ΚαλλιέργειεςΣτόχοςΔόσεις σκευάσματοςΑριθμός εφαρμογών / μεσοδιάστημα εφαρμογώνΤρόπος εφαρμογής
κ.εκ.  / στρ.κ.εκ. / 100 λίτρα ψεκ. υγρούΌγκος ψεκ. υγρού λίτρα / στρ.
Αραβόσιτος Ετήσια Αγροστώδη και Πλατύφυλλα  150 - 30-40 Μια (1) εφαρμογή ή τμηματικά σε (2) εφαρμογές χωρίς να γίνει υπέρβαση της μέγιστης δόσης των 150κ.εκ./στρ. Συγκεκριμένα μπορει να γίνει μια εφαρμογή με δόση 150γρ/στρ από το 2ο φύλλο ως το 8ο φύλλο του καλαμποκιού ή 2 τμηματικές εφαρμογές με δόση 75γρ/στρ η κάθε εφαρμογή (συνολικά 150γρ/στρ) και η πρώτη εφαρμογή πριν το στάδιο των 4ων φύλλων του καλαμποκιού και μεσοδιάστημα 15 ημέρες Μεταφυτρωτικά στο στάδιο των 2-6 φύλλων του καλαμποκιού. (Στάδιο ζιζανίων 1-2 φύλλα για τα ετήσια αγροστώδη και 2-6 φύλλα για τα πλατύφυλλα)

Παρατηρήσεις 
1.Ευαίσθητα ζιζάνια
ΑγρωστώδηEcinochloa cruss galli (Μουχρίτσα),), Sorghum halepense (Βέλιουρας), Cyperus sp (Κύπερη),poa annua (πόα κοινή)
ΠλατύφυλλαChenopodium album (Λουβουδιά), Stelaria media (Στελλάρια), Solanum Nigrum(Aγριοτοματιά), Polygonum persicaria (Αγριοπιπεριά), Abutilon theophrasti (Αγριοβαμβακιά), Amaranthus retroflexus (Βλήτο), Xanthium strumarium (Αγριομελιτζάνα), Datura stramonium (Τάτουλας), Diplotaxis eridoides, Atriplex portulacoides (ατριπληξ ή αγριοσπανάκι), Galinsoga parviflora γαλινσόγα), Viola arvensis (αγριοπανσές), Spergula arvensis (σπέργουλα)
2.Μετρίως ευαίσθητα ζιζάνια:
ΑγρωστώδηDigitaria sanguinalis (ΑιματόχορτοSetaria sp. (Σετάρια),
ΠλατύφυλλαPortulaca oleraceae (Γλυστρίδα)
3. Για να αποκτηθεί μέγιστη αποτελεσματικότηταείναι προτιμότερο να γίνει εφαρμογή σε νεαρά ζιζάνια,μεταξύ βλάστησης και του σταδίου των φύλλων για τα ετήσια πλατυφυλλα και πριν του αδελφώματος για τα αγρωστώδη.
4. Να μην εφαρμόζεται σε καλαμπόκι που προορίζεται για σποροπαραγωγή.
5. Να μην εφαρμόζεται σε γλυκό καλαμπόκι  

Στοιχεία φυτοτοξικότητας

Να μην εφαρμόζεται σε γλυκό καλαμπόκι και σε καλαμπόκι που προορίζεται για παραγωγή σπόρου. Πιθανή εμφάνιση λεύκανσης των φύλλων του καλαμποκιού υπό συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών, ξηρασίας ή έντονων μεταβολών της θερμοκρασίας. Είναι παροδικό φαινόμενο και δεν επηρεάζει τις αποδόσεις.  

 

Σήμανση σκευάσματος

Προσοχή!

Η χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων πρέπει να γίνεται πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας.

Τα στοιχεία που αναφέρονται στην ιστοσελίδα έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τις αναγραφόμενες, επί της ετικέτας, οδηγίες χρήσεως.


Copyright ©2012-2019 www.agrodiktyo.com powered by ColorClinic.gr